DEPARAZITAREA INTERNA SI EXTERNA LA CAINI

Posted by on December 8, 2013 in DIVERSE | 0 comments

DEPARAZITAREA INTERNA SI EXTERNA LA CAINI

Deparazitarea interna se face pentru combaterea parazitilor interni prin administrarea de tablete.Prima deparazitare se recomanda a se face inainte de primul vaccin si se continua pina la terminarea schemei de vaccinare,apoi pe parcursul intregii vieti,din 3 in 3 luni.Inainte de a face deparazitarea interna ,consultati medicul veterinar ,care este cel mai in masura sa va spuna cand  si cum sa faceti acest lucru .
Deparazitarea externa se face pentru a preveni infestarea caineluicu paraziti externi(purici,capuse,paduchi etc).Aceasta se face cu ajutorul pipetelor,care se pun la nivelul cefei cainelui,zgarzilor antiparazitare,sau imbaierea cainelui cu diverse solutii,sampoane antideparazitare etc.

Dupa aplicarea pipetei(fiolei)la nivelul cefei se va evita contactul cainelui cu apa minim 2 zile(nu-l spalati,nu-l lasati in ploaie!).
In sezonul caldeste recomandat ca ,deparazitarea externa, sa se faca 1 data pe luna!
Daca mediul in care sta cainele(padoc,cotet,cusca etc)este infestat cu purici, capuse,trebuie facuta si o dezinsectia locului cu pricina,intrucat puricii capuselese inmultesc in mediul ambient si nu pe animal!
Pentru a avea un caine sanatos,pentru sanatatea dumneavoastra si a familiei dvs,nu neglijati deparazitarile internesi externe ale cainelui dvs.
Pentru orice problema medicala,consultati medical  veterinar!

Comments are closed.