BOLI INTALNITE FRECVENT LA CAINI

Posted by on December 8, 2013 in DIVERSE | 0 comments

BOLI INTALNITE FRECVENT LA CAINI

Parvoviroza canina

Este o boala de natura infecto-contagioasa,frecvent intalnita la catei de varsta frageda.Boala se manifesta prin:diaree(cu sange),vomitari,hipotermie,ducand pana la deshidratarea animalui si chiar decesul acestuia.Pentru a preveni aceasta boala,consultati medical veterinary care va efectua vaccinarea cainelui dumneavoastra.

Leptospiroza

Este o boala infecto-contagioasa,care se transmite si la om.

Pentru a preveni aceasta boala se va vaccina cainele impotriva leptospirozei.

Jigodia(Boala Carre)

Este o boala virotica,care afecteaza cainii,indiferent de varsta.

Simptome:febra mare,diaree,vomitari,scaderea poftei de mincare,tuse.

In primele luni ,este bine de evitat contactul puiului dvs cu alti caini,pina la efectuarea schemei de vaccinare  de catre medical veterinar.

Coronaviroza

Este o boala de natura virotica,cu simptome asemanatoare cu ale parvovirozei,frecvent intalnita la tineretul canin.Preveniti aparitia acestei boli ,prin vaccinarea cainelui.

Tusea de canisa

Este o boala virala,a aparatului respirator,intalnita mai frecvent in canise  si la crescatori,care detin un numar mai mare de caini.

Simptome:salivatie puternica,agitatie,lipsa poftei de mincare,tuse.Consultati medical veterinary pentru prevenirea acestei boli.

Rabia(Turbarea)

Este o boala deosebit de grava ,fiind transmisibila si la om.

Perioada de incubatie este de 15,16 zile,manifestarile clinice ,constind in tulburari ale sistemului nervos.Semnele clinice sunt evolutive ,trecind prin 3 faze:prodromala(melancolica),de excitatie(maniaca) si paralitica.

Este obligatoriu sa vaccinati cainele impotriva rabiei,anual,pe toata durata vietii acestuia.

Displazia de sold(coxo-femurala)

Este cauzata de deformarea capului femoral si a articulatiei bazinului;este o boala mai frecvent intalnita la rasele de caini de talie mare.Se transmite genetic,exemplarele diagnosticate cu aceasta boala,fin excluse de la reproductie.In unele tari ,testul de displazie este obligatoriu,controlul facandu-se prin examen radiologic.

Babesioza

Este o boala parazitara,transmisa de capuse,foarte grava si cu o evolutie agresiva care ataca organele interne(ficat,rinichi,splina,plamani,inima).

Simptome:anorexie,stare de letargie,febra,pierderi in greutate,urina inchisa la culoare.

Diagnosticul se pune de catre medical veterinary,in urma testelor serologice,examenului microscopic.Babesioza poate fi tratata,daca este depista la timp.

Pentru a preveni aceasta boala este  obligatoriu sa deparazitati extern animalul dvs,cusca,padocul,curtea.

Deparazitarea externa facuta corespunzator,va va scuti si de alte neplacerisi boli transmise de purici si capuse.

Rahitismul

Este o boala a cainilor tineri,caracterizata prin lipsa calciului din oase si se manifesta prin curbarea oaselor,ceea ce provoaca defecte de aplomb.

Pentru evitarea rahitismului consultati medicul veterinary,care va va indica(in functie de varsta,rasa,talie,dezvoltarea cainelui dvs)cantitatea de calciu si vitaminaD2,care trebuie administrata

Comments are closed.